Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καθαρισμός PC Από Άχρηστα Αρχεία & Bloatware Με 4 Απλά Βήματα – Windows 10/11

25 Μαρτίου 2022

Καθαρισμός PC Από Άχρηστα Αρχεία & Bloatware Με 4 Απλά Βήματα – Windows 10/11

Με την πάροδο του χρόνου, στο PC συσσωρεύονται διάφορα άχρηστα αρχεία και εφαρμογές, μη έγκυρες καταχωρίσεις μητρώου, και πολλά άλλα σκουπίδια. Όλα δεσμεύουν χώρο αποθήκευσης και κυρίως επιβραδύνουν το σύστημα μας. Δείτε σε απλά βήματα ποιος είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός καθαρισμός PC από άχρηστα αρχεία αλλά και Bloatware στα Windows 10 και Windows 11.

Καθαρισμός PC από άχρηστα αρχεία
Η πτώση στην απόδοση του υπολογιστή είναι αναμενόμενη καθώς περνάει ο καιρός, και φυσικά σε κανέναν δεν αρέσει να χρησιμοποιεί ένα αργό PC.

Ως εκ τούτου, αν ο καθαρισμός PC από άχρηστα αρχεία δεν γίνεται συστηματικά στα Windows, αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην απόδοσή του συστήματος μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μικρές προσαρμογές, που εκτός του ότι θα επιταχύνουν τον υπολογιστή μας, θα τον διατηρούν συνεχώς φρέσκο και πιο λειτουργικό.

Ας δούμε λοιπόν εν τάχει τα απλά βήματα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί ο γρήγορος και αποτελεσματικός καθαρισμός PC από άχρηστα αρχεία στα Windows 10 / 11.

Βήμα 1 – Καθαρίζω τα προσωρινά αρχεία
Τα Windows 10 και 11 διαθέτουν το Storage Sense (Έλεγχος αποθήκευσης), μέσα από τις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Χώρος αποθήκευσης.

Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να μας καθαρίζει αυτόματα τα περιττά αρχεία όταν ο χώρος στον δίσκο μας είναι χαμηλός. Φυσικά, μπορούμε και από μόνοι μας ανά τακτά διαστήματα, πατώντας στα “Προσωρινά αρχεία”.

Ελέγχουμε αν υπάρχει η επιλογή για διαγραφή προηγούμενων εκδόσεων των Windows (Εκκαθάριση Windows Update). Εάν αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη, ενδέχεται να μπορούμε να ελευθερώσουμε χώρο έως και 20GB.

Διαβάστε την συνέχεια στο pcsteps.gr