ΑφιερώματαΓενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - MultimediaΣυνεντεύξεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκλειστικά στην Pemptousia TV για την Ουκρανία και την πανδημία

7 Απριλίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκλειστικά στην Pemptousia TV για την Ουκρανία και την πανδημία

Ευχές με νόημα τις οποίες χρειαζόμαστε όλοι κατά το φετινό Πάσχα έστειλε αποκλειστικά μέσα από την τηλεόραση της Pemptousia TV ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης για τη Μονή του Οσίου Λουκά, η οποία θα προβληθεί στο προσεχές διάστημα από την Pemptousia TV, o Προκαθήμενος της εν Ελλάδι Εκκλησίας κλήθηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο να στείλει τις ευχές για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε εν όψει του Αγίου Πάσχα. Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε σύντομα να ξεχάσουμε την πανδημία και ο πόλεμος μεταξύ των Ορθοδόξων λαών Ουκρανίας και Ρωσίας να καταπαύσει.

Ακούστε τα όσα δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα της Pemptousia TV:

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Κώστας Μπρουμάς

«Ευχές που τις χρειαζόμαστε όλοι και κυρίως για την περίοδο που περνάμε που έχει χαρακτηριστεί με πολλές βαριές εκφράσεις σαν περίοδος πανδημίας, σαν περίοδος δοκιμασίας, στερήσεως ελευθερίας, ιδιοτροπίας των ανθρώπων. Το δεύτερο, η πολεμική συγκυρία και σύγκρουση ανθρώπων, όχι αλλοδόξων, αλλά χριστιανών Ορθοδόξων μεταξύ τους. Να ευχηθούμε, λοιπόν, και η πρώτη, η πανδημία, να την ξεχάσουμε και η δεύτερη ευχή να καταπαύσει (σ.σ. ο πόλεμος). Να ειρηνεύσουμε από την Ανάσταση του Κυρίου μας και να πορευθούμε σε έργα αγαθά», δήλωσε.