Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Αγρυπνία στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου ζωντανά από την Pemptousia TV

17 Μαΐου 2022

Αγρυπνία στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου ζωντανά από την Pemptousia TV

Την 21η Μαΐου, η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερή μνήμη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η Σιωνίτις Εκκλησία τους τιμά με ιδιαίτερη λαμπρότητα, διότι είναι οι κτήτορες των Παναγίων Προσκυνημάτων. Με την παρότρυνση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η Αγία Ελένη μετέβη στην Αγία Γη και αναζήτησε τον Τίμιο Σταυρό, τον Πανάγιο Τάφο και όλα τα απτά τεκμήρια και αδιάψευστα μαρτύρια της επίγειας παρουσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ανεγείροντας περικαλλέστατους ναούς, όπου αναδεικνύονται τα σωτηριώδη γεγονότα της θείας οικονομίας, με κορυφαία προσκυνήματα τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Tην Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πλάκας, Μετόχιο του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, όπου και τίθεται ως προσκύνημα το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας, θα τελεσθεί Αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός «ΤΡΟΠΟΣ» χωρισμένος σε δύο ημιχόρια• τον δεξιό χορό θα διευθύνει ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης και τον αριστερό χορό ο κ. Κωνσταντίνος Μουτάφης. Η ιερή ακολουθία θα αρχίσει στις 8:00 μ.μ. και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το διαδικτυακό κανάλι PemptousiaTV.