Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Δωρεάν προσωπικό G Suite για όλους από τη Google, υπό προϋποθέσεις

18 Μαΐου 2022

Δωρεάν προσωπικό G Suite για όλους από τη Google, υπό προϋποθέσεις

Νωρίτερα φέτος, η Google έκανε μια ανησυχητική ανακοίνωση. Η εταιρεία είπε ότι θα μετονομάσει το G Suite σε Google Workspace και θα μετακινήσει όλους τους λογαριασμούς σε πληρωμένες βαθμίδες.

Αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση, κυρίως στους παλαιού τύπου χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το G Suite ως τρόπο διαχείρισης οικογενειακών λογαριασμών.

Ωστόσο, η Google τελικά αποφάσισε ότι οι χρήστες του παλιού τύπου G Suite μπορούν να το χρησιμοποιούν δωρεάν αρκεί να πληρούν ένα μικρό σύνολο κριτηρίων.

Επιπλέον, αυτοί οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να καταργήσουν τα προσαρμοσμένα domain τους. Τα κριτήρια είναι τρία. Αρχικά, πρέπει οι χρήστες να επιλέξουν να παραμείνουν στο παλαιού τύπου πλάνο μέχρι τις 27 Ιουνίου του 2022.

Έπειτα, οι λογαριασμοί στο G Suite πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για μη επαγγελματική χρήση. Τέλος, ο κύριος λογαριασμός δεν πρέπει να διαχειρίζεται πάνω από 10 χρήστες.

Υποθέτοντας ότι πληροίτε αυτά τα προσόντα, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το G Suite κανονικά. Όλοι οι λογαριασμοί σας θα παραμείνουν αμετάβλητοι.

Όσοι δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια, θα χρειαστεί να κάνουν αναβάθμιση σε ένα επί πληρωμή πρόγραμμα Google Workspace, διαφορετικά θα μεταφερθούν αυτόματα στο πιο κατάλληλο για την περίπτωση τους πλάνο.

Επίσης, μετάβαση σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή θα γίνει και για όσους δεν ενημερώσουν την Google ότι θέλουν να παραμείνουν στο δωρεάν πρόγραμμα G Suite.

Πηγή: techmaniacs.gr