Γενικά Θέματα

Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Οσίου Ευμενίου ζωντανά στο οpe.gr

20 Μαΐου 2022

Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Οσίου Ευμενίου ζωντανά στο οpe.gr

Μεγάλη χαρά βιώνουν οι Χριστιανοί και ευλογία λαμβάνουν κάθε φορά που η Αγία μας Εκκλησία διατρανώνει την αγιότητα εκείνων που αγωνίσθηκαν τον καλό αγώνα και έζησαν εν Χριστώ.
Πρόσφατα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την συνεδρία της την 14η Απριλίου 2022 προχώρησε στην εγγραφή του Οσίου Πατρός ημών Ευμενίου Σαριδάκη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Όσιος Ευμένιος είναι ένας Άγιος των ημερών, καθώς γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του έτους 1931 και εκοιμήθη εν Κυρίω την 23 Μαΐου του έτους 1999 και συγκαταλέγεται στην χορεία των σύγχρονων Αγίων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι δια του βίου τους βεβαιώνουν πως η Εκκλησία είναι εργαστήρι αγιότητος.

Η φετινή 23 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Οσίου Πατρός, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη μετά την αγιοκατάταξη του. Η Εκκλησία τιμά τους Αγίους και τους προβάλει ως φωτεινά παραδείγματα μίμησης στα μέλη της και τους τιμά εν ύμνοις και ωδαίς με κορύφωση των εορτασμών την Ευχαριστιακή Σύναξη.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη Δευτέρα 23 Μαϊου 2022 από τις 7:00 π.μ. από τα μέσα του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός (orthodoxianewsagency.gr) την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη πρώτη εορτή του Οσίου Πατρός Ευμενίου από το Ιερόν Παρεκκλήσιον Αγίου Στεφάνου και Αγίου Νικηφόρου, Μετόχιον της Ιεράς Καλύβης Κοιμήσεως της Θεοτόκου.