Γλυπτική, Ζωγραφική & Αγιογραφία και ΦωτογραφίαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ψηφιακή η έκθεση παιδικής ζωγραφικής «ΚΑΛΛΟΣ: Για εμένα αυτό είναι Ομορφιά»

24 Μαΐου 2022

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ψηφιακή η έκθεση παιδικής ζωγραφικής «ΚΑΛΛΟΣ: Για εμένα αυτό είναι Ομορφιά»

Online είναι πλέον η ψηφιακή έκθεση παιδικής ζωγραφικής «ΚΑΛΛΟΣ: Για εμένα αυτό είναι Ομορφιά» με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό ζωγραφικής.

Στο https://kidscontest.cycladic.gr/apotelesmata/, από τις 24 Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου, παρουσιάζονται online τα έργα όχι μόνο των νικητών, αλλά όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Ο φετινός διαγωνισμός ζωγραφικής συγκέντρωσε 6.000 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ανέδειξε 36 νικητές και 72 διακριθέντες. Περισσότεροι από 15.000 χρήστες επισκέφθηκαν φέτος την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Παιδικού Διαγωνισμού η οποία ξεπερνάει συνολικά τις 125.000 επισκέψεις. Το έπαθλο των νικητών θα είναι και φέτος ένα Cycladic Art Box.

Μέλη της κριτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση ήταν οι Ελένη Βερναδάκη – Κεραμίστρια, Μαίρη Κατράντζου – Σχεδιάστρια Μόδας, Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Αρχιτέκτονας, Ανδρέας Μελάς – Επιμελητής και Σύμβουλος Τέχνης, Μιχαήλ Πυργελής – Εικαστικός, Γλύπτης, Δρ. Λήδα Τσενέ – Ιδρύτρια Athens Comics Library. Τέλος, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τα έργα που συγκεντρώθηκαν από τον Νομό Μεσσηνίας θα παρουσιαστούν σε ψηφιακή έκθεση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Η ψηφιακή έκθεση και ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ