Υγεία και ιατρικά θέματα

Προσφυγή Της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Στο ΣτΕ, Κατά Του Νόμου Για Την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

24 Μαΐου 2022

Προσφυγή Της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Στο ΣτΕ, Κατά Του Νόμου Για Την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Αντιδρά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στο νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) «Γιατρός για όλους», αναφέροντας ότι «θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού» και προσφεύγει στο ΣτΕ «με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων».

Σημειώνει πως «εάν δεν εξειδικευθούν οι όροι της σύμβασης, με σεβασμό στο επιστημονικό έργο του ιατρού και στις απαιτήσεις λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τότε η δηλωθείσα άποψη μας είναι αρχικά αρνητική ως προς τη συμμετοχή των ιατρών στις νέες συμβάσεις».

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίστηκε ότι «το συμβατικό περιβάλλον των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ καθίσταται ασυμβίβαστο με την αξιοπρέπεια στη λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι «το νομικό πλαίσιο απαξιώνει το πτυχίο Ιατρικής, με υπέρμετρες υποχρεώσεις, δεσμεύσεις, άτυπη πολιτική επιστράτευση, και απαλείφει οποιαδήποτε ασπίδα προστασίας του ιατρού έναντι καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο». Επιπλέον αναφέρει ότι «δεν υπάρχει αναφορά για το ύψος του προϋπολογισμού ή της αποζημίωσης του ιατρικού δυναμικού» και προσθέτει «ότι χωρίς πόρους και ιατρούς, δεν υπάρχει ΠΦΥ».

Πηγή: analitis.gr