Γενικά Θέματα

Μην χάσετε σήμερα στην Pemptousia TV το ντοκιμαντέρ για τον Ευγένιο Βούλγαρη

10 Ιουνίου 2022

Μην χάσετε σήμερα στην Pemptousia TV το ντοκιμαντέρ για τον Ευγένιο Βούλγαρη

Μην χάσετε στις 14:10 και σε επανάληψη στις 21:50 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας το ντοκιμαντέρ: Ευγένιος Βούλγαρης, ο Μέγας Διδάσκαλος του Γένους.

Ο Βούλγαρης ή Βούλγαρις ήταν Έλληνας κληρικός, παιδαγωγός, δάσκαλος του Γένους, μεταφραστής του Βολταίρου και διαπρεπής στοχαστής του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Με τη διδασκαλία του και τα συγγράμματά του εγκαινίασε μια νέα εποχή στην ιστορία της ελληνικής παιδείας. Το ντοκιμαντέρ είναι μία παραγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Στις 14:55 και σε επανάληψη στις 22:40 μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μουσικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκη, που παρουσιάστηκε από το Φωνητικό Σύνολο «ΑΘΥΡΜΑ» της Μουσικής Σχολής Καμινίων «ΜΕΛΩΔΙΑ», τον Οκτώβριο του 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής και της πορείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Στις 17:05 στην εκπομπή «Δύναμη του Λόγου», ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρας Θεσσαλονίκης μιλάει με θέμα: Η ελευθερία του Χριστού.

Στις 18:50 παρακολουθήστε την Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Σύρου, κομισθείσα από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, από τον Ηγούμενο π. Ευδόκιμο, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.