Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Δωρεάν Photoshop για όλους από την Adobe

20 Ιουνίου 2022

Δωρεάν Photoshop για όλους από την Adobe

Το Adobe Photoshop θα είναι σύντομα δωρεάν για όλους, χάρη σε μια βασική διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία κάνει δοκιμές στον Καναδά, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σουίτα εργαλείων επεξεργασίας εικόνων από ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Σύμφωνα με το The Verge, εφόσον κάποιος έχει έναν δωρεάν λογαριασμό Adobe και ζει στον Καναδά, μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα. Στο μέλλον, η εταιρεία θέλει να προσφέρει σε όλους μια δωρεάν διαδικτυακή έκδοση του προγράμματος και να εισαγάγει σε αυτή περισσότερα χαρακτηριστικά.

Αυτή η web έκδοση του Adobe Photoshop είναι μια απογυμνωμένη βασική έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών. Ωστόσο, διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργίες με έναν κατάλογο που θα μεγαλώνει διαρκώς, αν και παίζει να μην είναι εντελώς δωρεάν.

Η εταιρεία αποκαλεί την έκδοση “freemium” και σχεδιάζει τελικά να προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες σε όσους έχουν ενεργή συνδρομή στη desktop έκδοση ή θα πληρώσουν συνδρομή για τη web έκδοση. Ποιο το νόημα πίσω από αυτό; Οι βασικές λειτουργίες είναι δωρεάν και η web έκδοση θα είναι πιο ελαφριά.

Κάπως έτσι, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε δωρεάν εναλλακτικές, ή μπορούμε να κάνουμε online επεξεργασία από λιγότερο ισχυρά συστήματα, εν κινήσει. Σε κάθε περίπτωση, το δωρεάν Adobe Photoshop αποτελεί κίνηση έκπληξη από μία εταιρεία που πάντα κυνηγούσε το χρήμα και κλείδωνε όσο καλύτερα μπορούσε τα προγράμματα της.

Πηγή: techmaniacs.gr