Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΟικονομία & εξ-οικονομώ

vivo Y01: Οικονομικό smartphone για κάθε χρήστη

21 Ιουνίου 2022

vivo Y01: Οικονομικό smartphone για κάθε χρήστη

Μία νέα πρόταση από την γνωστή εταιρεία, για αυτόν που δεν θέλει να ξοδέψει πολλά.

Η vivo έχει μπει για τα καλά στην ελληνική αγορά και έτσι μετά το vivo Y76 5G που έκλεψε τις εντυπώσεις, ήρθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας ένα πιο προσιτό μοντέλο, το vivo Y01. Η συσκευή απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν τα βασικά από το smartphone τους και έτσι δεν επενδύει στα εξωπραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά στο γεγονός ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, απαιτώντας -δε- ένα ποσό κάτω από τα €150.

Στο πακέτο αγοράς βρίσκουμε αρχικά την συσκευή μέσα σε μια προστατευτική μεμβράνη, ενώ ακριβώς από κάτω της υπάρχει ο φορτιστής και ένα καλώδιο USB σε micro-USB, μαζί με το εγχειρίδιο οδηγιών. Μιας και μιλάμε για μια φθηνή πρόταση, δεν υπάρχει ούτε κάποια θήκη, ούτε κάτι άλλο, αλλά και μόνο αυτά αρκούν για το χρήστη που κινείται σε μια τέτοια αγορά.

Ξεκινώντας από τα βασικά του χαρακτηριστικά του, έχουμε μια οθόνη IPS LCD 6.51 ιντσών, ανάλυσης 1600×720 pixels και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G. Η μνήμη του επεκτείνεται με τη χρήση microSD κάρτας μνήμης έως και κατά 1ΤΒ, ενώ στα της συνδεσιμότητας αξίζει να σημειώσουμε ακόμη τα WiFi 2.4GHz/5GHz, αλλά και το Bluetooth 5.0.

Η συσκευή «φοράει» το Funtouch OS 12 πάνω από Android 12, με όλα τα νεότερα χαρακτηριστικά διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή. Τέλος, στα των καμερών έχουμε μια κύρια με LED Flash και ένα σύστημα που είναι τοποθετημένο στο επάνω αριστερά μέρος της πλάτης με την χαρακτηριστική μπλε επιφάνεια. Στα της selfie κάμερας, έχουμε μια με αισθητήρα στα 5MP που τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά για τα δεδομένα της φθηνότερης κατηγορίας κινητών.

Μετά από μερικές ημέρες με το τηλέφωνο, αυτό που ξεχωρίζει είναι o νεανικός σχεδιασμός του που δείχνει αμέσως ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σύγχρονο μοντέλο. Η οθόνη που καταφέρνει να προσφέρει τα βασικά, με ζωντανά χρώματα και άμεση ανταπόκριση σε κάθε εντολή.

Ο επεξεργαστής τα βγάζει πέρα, αλλά μην περιμένετε ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών apps ή και ιδιαίτερα απαιτητικό gaming. Δεν είναι άλλωστε αυτός και ο στόχος της κατηγορίας. Ο ήχος βγαίνει από ένα μονοφωνικό ηχείο στο κάτω μέρος για να μπορείτε να ακούσετε σε ανοιχτή ακρόαση σε μια κλήση ή να απολαύσετε ένα video στο YouTube.

Οι κάμερες αποδίδουν ικανοποιητικά και το 2x zoom μπορεί να φέρει ¬-μερικώς- κάποια πράγματα πιο κοντά στην οθόνη σας, χωρίς ωστόσο κανένα… εξωπραγματικό επίπεδο λεπτομέρειας. Η μπαταρία του τηλεφώνου βγάζει άνετα μια μέρα χρήσης και ο φορτιστής των 10W θα χρειαστεί κάποια ώρα για να την τροφοδοτήσει.

Συνολικά, το vivo Υ01 αξίζει με κλειστά μάτια στην τιμή των €139 που είναι η επίσημη στο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας. Μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις βασικές ανάγκες, να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά σας, να δείτε videos και να ψυχαγωγηθείτε στα social media και όλα αυτά σε ένα σύγχρονο σασί.

Πηγή: gazzetta.gr