Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Η δεξιά χείρα του Αγίου Κυπριανού -του από μάγων-, στη Βυζίτσα

1 Ιουλίου 2022

Η δεξιά χείρα του Αγίου Κυπριανού -του από μάγων-, στη Βυζίτσα

Μεγάλη ευλογία και τιμή, θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά, η έλευση της τιμίας δεξιάς χειρός του Αγίου Κυπριανού, Επισκόπου Αντιοχείας -του από μάγων-, για 6 μέρες στην Τοπική μας Εκκλησία και πιο συγκεκριμένα στο γραφικό χωριό της Βυζίτσας.

Το ιερό λείψανο θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, όπου θα το υποδεχθούν ο κλήρος και ο λαός, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης. Καθ’όλη τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, θα τελούνται καθημερινά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, καθώς και η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο στις 11.00 το πρωί.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου.

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός και Αγιασμός.

Την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Το ιερό λείψανο θα αναχωρήσει από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, το βράδυ, μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών.

Όλες τις μέρες της παραμονής του ιερού λειψάνου στο χωριό της Βυζίτσας, θα υπάρξουν και έκτακτα δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φιλάγιοι προσκυνητές.

Ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα του ιερού προσκυνήματος του ιερού λειψάνου, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιεράς μας μητροπόλεως imd.gr