Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ιερέας μετέφερε με Ι.Χ. ασθενή λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου

4 Αυγούστου 2022

Ιερέας μετέφερε με Ι.Χ. ασθενή λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου

Ένας ιερέας από την Αθήνα που παραθέριζε στα Καναλάκια Μαγνησίας χρειάστηκε να γίνει τραυματιοφορέας και να μεταφέρει μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε υποστεί εγκεφαλικό στο νοσοκομείο, μιας και δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η ηλικιωμένη γυναίκα -πρεσβυτέρα άλλου ιερέα που επίσης παραθέριζε στην περιοχή- υπέστη εγκεφαλικό και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, οι συγγενείς της ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου για να καλύψει την έκτακτη ανάγκη.

Έτσι ένας άλλος ιερέας έβαλε τη γυναίκα στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Γιάννης Γάτης μίλησε στον Alpha για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας σε Ζαγορά και Βελεστίνο, με τις ακάλυπτες βάρδιες, δύο δηλαδή από τις περιοχές που οι κάτοικοι κάνουν όταν χρειάζεται και τους μεταφορείς, καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Γάτη, «το οργανόγραμμα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, προέβλεπε έξι οργανικές θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρων. Στη Ζαγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις, άρα λείπουν τρεις οργανικες θέσεις πληρωμάτων. Έτσι είναι προφανές ότι κάποιες βάρδιες θα είναι κενές».

«Αισθανόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στην επαρχία, πολίτες τρίτης κατηγορίας. Ακούμε ότι η Κυβέρνηση προσλαμβάνει συνοριοφύλακες, προσλαμβάνει αστυνομία για τα πανεπιστήμια. Έλεος! Δεν μπορεί να προσλάβει πληρώματα ασθενοφόρων και ζούμε αυτές τις τριτοκοσμικές καταστάσεις να μεταφέρονται συνάνθρωποί μας σε καρότσες;»

Πηγή: briefingnews.gr