Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Το ope.gr και η Pemptousia.TV στην υποδοχή της εικόνας του Άξιον Εστί στην Κομοτηνή

8 Αυγούστου 2022

Το ope.gr και η Pemptousia.TV στην υποδοχή της εικόνας του Άξιον Εστί στην Κομοτηνή

Με ιερά συγκίνηση και αισθήματα ευλάβειας ο λαός της Κομοτηνής θα έχει την χαρά και ευλογία αρχές του Σεπτέμβρη να υποδεχθεί το ιερό θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας, την εικόνα του Άξιον Εστίν που φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρύων.

Πρόκειται για έναν ευσεβή πόθο του οικείου ποιμενάρχου κ.Παντελεήμονος και του ευσεβούς κλήρου και λαού της ακριτικής Μητροπόλεως, ο οποίος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιηθεί.

Την ευχάριστη αυτή είδηση ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης κ.Παντελεήμων καλώντας τον πιστό λαό σε πνευματική προεργασία για αυτή την ευλογημένη στιγμή για την ιστορία της ακριτικής περιοχής.

Αναμένονται, μεγαλοπρεπής υποδοχή και λαμπροί εορτασμοί όπως αρμόζει στο ιερό αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας με την συμμετοχή και συμβολή όλων των φορέων του τόπου.

Την σεβασμία θεομητορική εικόνα θα κομίσει από το Άγιον Όρος στην Κομοτηνή σύσσωμη η Ιερά Κοινότητα.

Τις εκδηλώσεις θα καλύψει δημοσιογραφικά το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία (ope.gr) και η διαδικτυακή Τηλεόραση Pemptousia.tv

To πρόγραμμα της υποδοχής

Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στη δυτική είσοδο της πόλεως (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου).

Θα επακολουθήσει η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος έως το Ηρώον της πόλεως, όπου θα τελεσθεί η Επίσημη Υποδοχή.

Τέλος, η Ιερά Πομπή θα καταλήξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί στις 19:30 η Επίσημη Δοξολογία.