Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά

11 Αυγούστου 2022

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022. 

Της ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο ευγενώς προσκληθείς του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου Αγίας Βαρβάρας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου και Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους,  ο Ιερομόναχος Μακάριος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, οι Ιεροδιάκονοι Παναγιώτης, Αρσένιος, Ραφαήλ και Ησαΐας.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την ευγενή του πρόσκληση.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος προέστη της Ιεράς λιτάνευσης της εικόνος της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στον κεντρικό δρόμο της Κάτω Δευτεράς, όπου η πομπή κατέληξε στο σπήλαιο της Παναγίας. Εκεί τελέστηκε ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας, χοροστατούντος του Επισκόπου Αρσινόης.