ΑφιερώματαΓενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Αφιέρωμα της Pemptousia TV στον Γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη

17 Αυγούστου 2022

Αφιέρωμα της Pemptousia TV στον Γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη

Σαν σήμερα το 1967 εκοιμήθη ο γέροντας Αθανάσιος Χαμακιώτης. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, στις 16:05 παρακολουθήστε το α΄ μέρος του αφιερώματος «Γέροντας Αθανάσιος Χαμακιώτης, ένας σύγχρονος Άγιος».

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος μιλά, συγκινημένος, για την οσία βιωτή του μακαριστού Ιερομονάχου π. Αθανασίου Χαμακιώτη (1891–1967), για τα θαυμαστά γεγονότα πριν αλλά και μετά την κοίμησή του, καθώς και για τις συγκλονιστικές στιγμές της ανακομιδής των λειψάνων του.

Στις 17:50, στο β΄μέρος του αφιερώματος για τον οσιακό βίο του μακαριστού Γέροντος Αθανάσιου Χαμακιώτη, μας μιλούν ο Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος αλλά και η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Φανερωμένης στην Ροδόπολη Αττικής. Η παρουσία του είναι ακόμη ολοζώντανη, όπως μας λένε χαρακτηριστικά, στο Μοναστήρι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της βιωτής του.

Επίσης, στις 16:45, στο αφιέρωμα «Αγιασμένες Λαυριώτικες Μορφές: π. Αθανάσιος Χαμακιώτης», ο Γέροντας Ευσέβιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων μιλά για τον μακαριστό Γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη.

Στις 18:40 μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης. Ο ναός θεμελιώθηκε το 1918 και εγκαινιάσθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1932 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο Παπαδόπουλο. Όπως μας περιγράφει ο Προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, η Εκκλησία αγιογραφήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από σημαντικούς ζωγράφους, όπως οι Φώτης Κόντογλου και Δημήτρης Πελεκάσης.