Παράσταση Μικρασιατικής μουσικής στο θέατρο του Αττικού Άλσους

Το Ίδρυμα Μουσικής και η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ» στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ», την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 μ.μ.
Με τις μοναδικές ερμηνείες της Σοφία Μάνου και του Σταύρου Χαλιαμπάλια, η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του Θεοδώση Συκιώτη, θα παρουσιάσει τον πολιτισμό και το μεράκι των προσφύγων της Μικρασίας, που θα μας θυμίσουν τις λύπες αλλά και τις χαρές αυτού του πολιτισμού.

Με οδηγό την μικρασιάτικη μουσική καθώς και τραγούδια νεότερων Ελλήνων συνθετών που εμπνεύστηκαν από τα γεγονότα, ο θεατής θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και θα θυμηθεί τις αλησμόνητες πατρίδες και τον ολοζώντανο ελληνικό πολιτισμό της Μικρασίας μέσα από τις αφηγήσεις της Άννας Λιαμή.

Συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, με την καθοδήγηση της κας Χριστίνα Στέρπη και το Χορευτικό της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές» με την καθοδήγηση του Βαγγέλη Καρότση και της Αλεξάνδρας Βαγγέλη.

Τη διεύθυνση της παραγωγής έχει ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

Η παράσταση διοργανώνεται στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ».

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

Σοφία Μάνου

Σταύρος Χαλιαμπάλιας

Άννα Λιαμή: Αφήγηση

Γεώργιος Δεμελής: Διεύθυνση Ορχήστρας

Θεοδόσης Συκιώτης: Ενορχηστρώσεις

Χορευτικό Τμήμα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων

Χριστίνα Στέρπη: Χοροδιδάσκαλος

Χορευτικό της Ακαδημίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές»

Βαγγέλης Καρότσης και Αλεξάνδρα Βαγγέλη: Χοροδιδάσκαλοι

Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος: Διεύθυνση Παραγωγής

 

ΜOYΣΙΚΟΙ:

 

Γεώργιος Δεμελής: Κανονάκι

Θεοδώσης Συκιώτης: Κιθάρα – Ενορχηστρώσεις

Αντώνης Καλιούρης: Κλαρίνο

Δημήτριος Στεφόπουλος: Βιολί

Δημήτρης Λιόλιος: Μπουζούκι – Ταμπουρά

Σούλης Βαλσαμάκης: Μπουζούκι – Μπαγλαμά

Κωνσταντίνος Καλατζής: Κρουστά

Κωνσταντίνος Αρσένης: Kοντραμπάσο

Δήμος – Μάριος Μωραϊτάκης: Λαούτο

Πηγή: ope.gr