Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πόσο ταλαιπωρεί το αυτόματο πλυντήριο το αυτοκίνητό μας;

24 Αυγούστου 2022

Πόσο ταλαιπωρεί το αυτόματο πλυντήριο το αυτοκίνητό μας;

Όλοι θέλουν να κυκλοφορούν με καθαρό αυτοκίνητο, αλλά η διαδικασία του πλυσίματος θεωρείται από αρκετούς ως αναγκαίο κακό.

Και φυσικά, όλοι έχουν βρεθεί στο δίλημμα μεταξύ ποιοτικού και γρήγορου πλυσίματος. Το πλύσιμο όμως σε αυτόματο πλυντήριο θα πρέπει να σας βάζει σε σκέψεις σχετικά με την ποιότητα του αποτελέσματος, καθώς και με την ζημιά που μπορεί να υποστεί το χρώμα του αυτοκίνητου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι η κύρια αιτία καταστροφής της βαφής ενός οχήματος. Όσο βολικά και εάν είναι λόγω ταχύτητας, τόσο φθείρουν την βαφή του αυτοκίνητου, μιας και οι βούρτσες τους (πλαστικές ή υφασμάτινες) δεν συντηρούνται και δεν πλένονται σωστά και μετά από κάθε χρήση. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σαν να πλένετε το αυτοκίνητό σας με μια λερωμένη σφουγγαρίστρα, προκαλώντας γρατζουνιές και διάφορα σημάδια από τις βρωμιές που έχει συγκρατήσει από τα αυτοκίνητα που πλύθηκαν νωρίτερα. Μάλιστα, ανάλογα με την συχνότητα που χρησιμοποιείτε τα αυτόματα πλυντήρια, τόσο πιο γρήγορα ταλαιπωρείτε το βερνίκι του χρώματος και εμφανίζονται “αράχνες” στο αμάξωμα, χάνοντας παράλληλα και την γυαλάδα του.

Βέβαια, υπάρχουν και πλυντήρια που πλένουν ανέπαφα το αυτοκίνητο, μόνο με χρήση χημικών και νερού υψηλής πίεσης. Και πάλι όμως τα δυνατά χημικά υποβαθμίζουν την αντοχή του βερνικιού, ενώ το πολύ υψηλής πίεσης νερό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα πλαστικά τμήματα και τις τσιμούχες του αμαξώματος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα υφασμάτινα πανιά που χρησιμοποιούνται για το τελικό στέγνωμα σε όλα τα πλυντήρια θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα για να μην χαράξουν το βερνίκι και να μην αφήσουν την βρωμιά που μάζεψαν από το προηγούμενο αυτοκίνητο.

Πηγή: carandmotor.gr