Γενικά Θέματα

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

2 Σεπτεμβρίου 2022

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Από την Τρίτη 30 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου.

Προ της άφιξής του στο Κάιρο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής παρουσία του Γενικού Προξένου Αλεξάνδρειας Σύμβουλου Πρεσβείας Α΄ κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, όπου είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νάρκισσο.

Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στο σημαντικό Ποιμαντικό και Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου, το οποίο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πάντοτε υποστηρίζουν.

Στην συνέχεια και συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο, επισκέφθηκε τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας (ΕΝΟΑ) όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας (ΕΚΑ) κ. Ιωάννη Σιόκα και τα Μέλη της, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να τους συγχαρεί για τις σημαντικές δράσεις τους, οι οποίες ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας.

Τέλος, συναντήθηκε στην Πρεσβευτική Κατοικία με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Γαριλίδη, με τον οποίο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, για την διαρκή εμβάθυνση των σχέσεων και της Στρατιωτικής Συνεργασίας των 2 Χωρών, καθώς και για τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας στα οποία συμμετέχουμε από κοινού και τον ρόλο τους για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
και συνεργασίας με την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και τις Ένοπλες Δυνάμεις της.