Γενικά Θέματα

Συνέντευξη Τύπου από τον νέο εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ)

5 Σεπτεμβρίου 2022

Συνέντευξη Τύπου από τον νέο εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την τέλεση της ειδικής Ακολουθίας για την έναρξη της νέας Συνοδικής Περιόδου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ΔΙΣ της 166ης Συνοδικής Περιόδου.

  • Ιερά Σύνοδος: Ρεπορτάζ: / Κάμερα: Νίκος Πυθαρούλης

 

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής τελετής ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου από τον νέο εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο νέος Εκπρόσωπος της ΔΙΣ ανακοίνωσε ότι κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση το σώμα έκανε δεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Η ΔΙΣ αποφάσισε να του απονείμει τον Χρυσούν Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε προσεχή Συνεδρία Της.

Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου του ope.gr Ιωάννας Βουτσή για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Μητροπολίτη Δωδώνης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρέπεμψε στην ανακοίνωση της συνόδου η οποία όπως είπε είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Η Δ.Ι.Σ. θα συνεχίσει αύριο τις εργασίες της.