Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Δείτε τα video από την έξοδο της Αγίας Ζώνης και την υποδοχή Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

13 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε τα video από την έξοδο της Αγίας Ζώνης και την υποδοχή Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Την Αγία Ζώνη, το πολύτιμο κειμήλιο της Παναγίας, το οποίο φυλάσσεται επί αιώνες στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγύρισε το εμβληματικό μοναστήρι του Αγίου Όρους.

Την προπαραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, ο οποίος και προεξήρχε της Πανηγύρεως. Την ιεράρχη υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και η Αδελφότητα της Μονής.

Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία και τοποθετήθηκε στο κέντρο του Καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των πιστών που προσήλθαν στην Μονή για την πανήγυρη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ:

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υποδοχή του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στην Ιερά  Μονή Μεγίστης Βατοπαιδίου καθώς και την Έξοδο της Αγίας Ζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)