Οικονομία & εξ-οικονομώ

Προσοχή: Αλλάξτε τώρα τα στοιχεία σας στο Taxisnet – Έκτακτη ανακοίνωση

13 Σεπτεμβρίου 2022

Προσοχή: Αλλάξτε τώρα τα στοιχεία σας στο Taxisnet – Έκτακτη ανακοίνωση

ΑΑΔΕ: Στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους με την Εφορία καλούνται να προβούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι, αν υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία επικοινωνίας, η ΑΑΔΕ δεν φέρει καμία ευθύνη.

Δηλαδή, ο φορολογούμενος που δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία, ότι π.χ. δεν είδε το email που αφορά στην ειδοποίηση της εφορίας για ένα ζήτημα.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο). Τα στοιχεία αυτά δύναται, κατ’ επιλογή του ενδιαφερόμενου, να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία ο συναλλασσόμενος με την ΑΑΔΕ δηλώνει τουλάχιστον ένα εκ των κατωτέρω:

Διαβάστε περισσότερα στα xristika.gr