Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΠολυμέσα - Multimedia

Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, 5 με 13 Νοεμβρίου

17 Οκτωβρίου 2022

Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, 5 με 13 Νοεμβρίου

h3>Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, θα αφιχθή η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου όπου θα παραμείνει έως και τις 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου της πόλης του Πειραιά.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και θα εξέλθει από το Άγιον Όρος προς ευλογία των πιστών του Πειραιά και όχι μόνο καθώς, σε κάθε έξοδό της, χιλιάδες συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από το εξωτερικό, για να λάβουν τη χάρη της, να ακουμπήσουν τον πόνο τους αναζητώντας την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνά η ανθρωπότητα.

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο. Συγκεκριμένα στην πύλη Ε9 στην προβλήτα έναντι Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Στις 11:00 θα γίνει η επίσημη υποδοχή της από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ