Γέρ. Εφραίμ Βατοπαιδινός

Γέροντας Εφραίμ για Αγία Ζώνη: «Ο κόσμος έχει ανάγκη ένα θαύμα»

18 Οκτωβρίου 2022

Γέροντας Εφραίμ για Αγία Ζώνη: «Ο κόσμος έχει ανάγκη ένα θαύμα»

Για την επερχόμενη έλευση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.


«Δεν μπορώ να φανταστώ τη Μονή Βατοπαιδίου χωρίς την Αγία Ζώνη. Είναι αυτό το κειμήλιο που δίνει στη Μονή την εγκυρότητα να αποτελεί ένα Παγκόσμιο Θεομητορικό Κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.

Αναφερόμενος στα αμέτρητα θαύματα της Αγίας Ζώνης, σημείωσε ότι πολλές οικογένειες απέκτησαν παιδιά και πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως θεραπεύει και το καρκίνο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι πλήθος ακροατών έστελναν μηνύματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θέλοντας να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες από θαύματα της Αγίας Ζώνης.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη την πίστη και ένα θαύμα, τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε» επεσήμανε ο Γέροντας Εφραίμ και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Η Εκκλησία αποτελεί μοναδικό καταφύγιο. Πρέπει να επανευαγγελιστεί ο Ελληνικός λαός. Η φλόγα της πίστης υπάρχει. Αυτές οι πνευματικές ευκαιρίες διώχνουν τη στάχτη της αμέλειας και της αδιαφορίας που υπάρχει πάνω από τα κάρβουνα της πίστης και φουντώνουν τη φωτιά της πίστης».

Πηγή: iellada.gr