Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Έτσι μπορείς να ελευθερώσεις χώρο στo Android

7 Νοεμβρίου 2022

Έτσι μπορείς να ελευθερώσεις χώρο στo Android

Τα smartphones γεμίζουν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Είτε από συλλογές φωτογραφιών, είτε από σημαντικά έγγραφα και εφαρμογές και γενικώς από ότι μπορείς να φανταστείς. Οι περισσότερες συσκευές της αγοράς καταφθάνουν με τουλάχιστον 128GB χώρου στις μέρες μας, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός συσκευών είναι ακόμη με 64GB ή ακόμη λιγότερο χώρο. Ένας ικανός αριθμός συσκευών υποστηρίζει κάρτες microSD, τι κάνεις όμως αν το handset δεν τιις υποστηρίζει;

Φωτογραφίες και video στο cloud χθες!

Οι φωτογραφίες και τα video καταλαμβάνουν τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο smartphone σου. Σχεδόν κάθε Android συσκευή διαθέτει προεγκατεστημένο το Google Photos. Οποιοσδήποτε χρήστης με έναν Google λογαριασμό μπορεί να πάρει 15GB δωρεάν, αν και ο χώρος μοιράζεται μεταξύ Gmail και Google Drive.

Υπάρχουν πλήθος εναλλακτικών προτάσεων, όπως το pcloud.com με 10GB χώρο, ωστόσο το Google Photos είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Αρχεία στο Google Drive

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείς ένα Android smartphone μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις άλλες υπηρεσίες της Google, όπως για παράδειγμα το Google Drive για την αποθήκευση των εγγράφων σου. Φυσικά, δεν θα καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ωστόσο όμως κερδίζεις και από αυτά, ιδιαίτερα στη περίπτωση που έχεις πλήθος αρχείων PDF.

Διέγραψε τα αρχεία του WhatsApp

Αρχικά, θα πρέπει να ρυθμίσεις το WhatsApp να σταματήσει να αποθηκεύει φωτογραφίες και videos στη συσκευή σου.  Ωστόσο γνώριζες ότι αποθηκεύει και οποιαδήποτε αρχεία στείλεις μέσω της εφαρμογής; Μπορείς να διαγράψεις τα εν λόγω αρχεία μέσω της διαχείρισης του χώρου αποθήκευσης στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Διέγραψε τα downloads

Ο καθένας μας ξεχνάει τα downloads, τα οποία τα κατεβάζουμε τα χρησιμοποιούμε και στη συνέχεια δεν τα αγγίζουμε ξανά. Ωστόσο είναι εκεί και συνεχίζουν να καταλαμβάνουν χώρο. Αν η συσκευή σου δεν έχει κάποιον file manager μπορείς να κατεβάσεις έναν από το Play Store. Σημαντικό: Διέγραψε και τα downloads του browser που χρησιμοποιείς.

Διαγραφή μη επιθυμητών εφαρμογών και παιχνιδιών

Πολλές φορές ο κόσμος μεταβαίνει στη home screen και διαγράφει εφαρμογές πιστεύοντας ότι τις έχει αφαιρέσει από το smartphone. Δυστυχώς δεν επιτρέπουν όλες οι συσκευές την απεγκατάσταση εφαρμογών μέσω της homescreen για αυτό καλό είναι να επισκεφθείς την σελίδα των εφαρμογών στις ρυθμίσεις της συσκευής και να της απεγκαταστήσεις από εκεί.

Πηγή: techmaniacs.gr