Γενικά Θέματα

Για δεύτερη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

11 Νοεμβρίου 2022

Για δεύτερη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στο οποίο εκτίθεται το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’ από το πρωί της Πέμπτης με ανθρώπους κάθε ηλικίας να στέκονται στην ουρά προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Από νωρίς το πρωί πιστοί συρρέουν για δεύτερη ημέρα στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία με την αστυνομία να έχει λάβει μέτρα και για την αυριανή ημέρα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου/ ΚΥΠΕ

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκοιμήθη την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 81 ετών ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, της οποίας θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τη λύπη τους εξέφρασαν προς την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών, Αρχηγοί άλλων χριστιανικών δογμάτων, Ιεράρχες καθώς και πολιτικοί και λοιποί αξιωματούχοι από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Τοποτηρητής του Θρόνου είναι ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ενώ την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει εκτάκτως για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προκαθημένου.

ope.gr