Γαστρονομία

Σουσαμόπιτα

24 Νοεμβρίου 2022

Σουσαμόπιτα

Υλικά:
½ κιλό σουσάμι
3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Κανέλα
Γαρύφαλλα σκόνη
1 κιλό φύλλα κρούστας
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Καλαμποκέλαιο για άλειμμα
Για το σιρόπι:
6 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καβουρντίζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στρώνουμε 7-8 φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι. Κατόπιν, αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα με τη γέμιση. Στο τέλος, αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα. Μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε 1/2 φλιτζάνι λάδι και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8’ λεπτά και τη σιροπιάζουμε.

 

Πηγή: monastiriaka.gr