Γενικά Θέματα

Στις 18 Δεκεμβρίου χωρίς εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο

28 Νοεμβρίου 2022

Στις 18 Δεκεμβρίου χωρίς εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο

Κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη τριπροσώπου για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου – Τι αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος για τις αιτήσεις αλλοδαπών – Αύριο η τελευταία ημέρα διαγραφών από τους εκλογικούς καταλόγους
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι η έκτακτη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου η οποία συνήλθε προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την επίλυση ζητημάτων τα οποία προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες επί της διαδικασίας για την εκλογή Αρχιεπισκόπου.

Στην έκτακτη σύνοδο δεν συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ο οποίος νοσεί από κορωνοϊός και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ο οποίος μεταβαίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Θρονική εορτή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, Τοποτηρητής του Θρόνου, στην επίσημη ενημέρωση αποφασίστηκε να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για εγγραφή στους καταλόγους από αλλοδαπούς. “Λόγω των απρόβλεπτων θεμάτων που προέκυψαν και της υπέρβασης των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων η Σύνοδος με την απαιτούμενη προς τροποποίηση της Καταστατικής διάταξης πλειοψηφία, αποφάσισε να μην δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή αλλοδαπών ορθοδόξων Χριστιανών στους Εκλογικούς Καταλόγους ούτως ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι Εκλογές εντός των προβλεπόμενων υπό του Καταστατικού Χάρτου χρονικών ορίων”, ανέφερε.

Ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μετά την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Πάφου, υπέδειξε ότι πιθανότερο είναι να γίνουν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ