Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Προσβάσιμα σημεία για αναπηρικά αμαξίδια θα προβάλει το Google Maps

29 Νοεμβρίου 2022

Προσβάσιμα σημεία για αναπηρικά αμαξίδια θα προβάλει το Google Maps

Το Google Maps ανακοινώνει μια νέα υπηρεσία σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.

Μια νέα εφαρμογή στην δημοφιλή υπηρεσία των χαρτών της ανακοίνωσε η Google. Ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε άτομα που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια.  Η νέα υπηρεσία του Google Maps λειτουργεί τόσο σε συσκευές με λειτουργικό Android όσο και σε αυτές με iOS. Ονομάζεται “Accessible Places” (Προσβάσιμα Σημεία) ηκαι παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας. Με την ενεργοποίησή της υπηρεσίας, οι χρήστες του Google Maps μπορούν να αναζητήσουν περιοχές όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχεία και, σε περίπτωση που προσφέρουν πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα δουν ένα σχετικό εικονίδιο στη καρτέλα της επιχείρησης, καθώς και επιπλέον πληροφορίες όπως η διάθεση θέσεων πάρκινγκ, τουαλετών κλπ. για άτομα με αναπηρίες.

Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας:
Σε τηλέφωνο ή tablet, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google. Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας στη συνέχεια πηγαίνετε στην επιλογη «Ρυθμίσεις» και με στην επιλογή «Ρυθμίσεις προσβασιμότητας». Ενεργοποιήστε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη. Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου  στα αποτελέσματα.

Πηγή: naftemporiki.gr