Αγ. Πορφύριος ΚαυσοκαλυβίτηςΑφιερώματαΓενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Δείτε σήμερα ντοκιμαντέρ, αφιερώματα και ομιλίες για τον Όσιο Πορφύριο στην PemptousiaTV

2 Δεκεμβρίου 2022

Δείτε σήμερα ντοκιμαντέρ, αφιερώματα και ομιλίες για τον Όσιο Πορφύριο στην PemptousiaTV

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, του οποίου η αγιότητα διακηρύχθηκε το Νοέμβριο του 2013. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ, αφιερώματα και ομιλίες για τον Όσιο Πορφύριο.

Στις 14:10 και σε επανάληψη στις 22:10 μην χάσετε το Ντοκιμαντέρ «Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ένας Άγιος των ημερών μας», ένα αφιέρωμα του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός στον Άγιο, τον Έλληνα ιερομόναχο, που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα (1906-1991) κι έγινε ευρέως γνωστός για το βίο και το έργο του.

Στις 12:00 o Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας, Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, μιλάει για την γνωριμία του με τον σύγχρονο Άγιο.

Στις 12:35 και σε επανάληψη στις 20:35 ο Βασίλης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος του Κοινωφελούς Οργανισμού “Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης” και πνευματικό παιδί του Αγίου, μιλά για τα θαύματα που έχει κάνει ο Άγιος στον ίδιο και την οικογένειά του.

Στις 15:45 και σε επανάληψη στις 23:45 παρακολουθήστε ένα οδοιπορικό στο χωριό Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου Ευβοίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Άγιος Πορφύριος, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και στην Εκκλησία όπου βαπτίστηκε και έμαθε τα πρώτα του γράμματα.

Στις 16:05 ο Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων, Γέροντας Πατάπιος, μιλά για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Στις 16:25, στο κελάκι του Αγίου Πορφυρίου, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι, η ανιψιά του Αγίου Πορφυρίου, Γερόντισσα Φεβρωνία, αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές από τη ζωή του Γέροντα.

Στις 16:55 η μοναχή Ευνίκη μιλάει για το «θαύμα του Αγίου Πορφυρίου», όπως το έζησε όταν τον είχε επισκεφτεί τον Άγιο στο Μήλεσι Αττικής.

Στις 18:30 ο Γιατρός του Αγίου Πορφυρίου Γεώργιος Πιπεράκης μιλά για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με τον Άγιο, ακόμη και κατά τις δύσκολες ώρες της ασθένειάς του.

Στις 18:55 παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος με θέμα: «Όσιος Πορφύριος ο Μέγας».