Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)Υγεία και ιατρικά θέματα

Βρέφος απ’την Κύπρο σώθηκε στο Ισραήλ – «Μας έλεγαν 50% δεν θα ζήσει»

5 Δεκεμβρίου 2022

Βρέφος απ’την Κύπρο σώθηκε στο Ισραήλ – «Μας έλεγαν 50% δεν θα ζήσει»

Γέφυρα ζωής από Κύπρο στο Ισραήλ στήθηκε για βρέφος που βρισκόταν στην 28η βδομάδα κύησης. Πρόκειται για το βρέφος της Stephanie Fontanel η οποία γεννήθηκε στη Βραζιλία και απ’ τη Γαλλία όπου ζούσε μετακόμισε στην Κύπρο στα 22 της χρόνια.

Η νεαρή ζούσε στην Κύπρο μαζί με τον άνδρα της ο οποίος έχει καταγωγή απ’ το Ισραήλ. «Πέντε γιατροί μας είπαν να κάνουμε έκτρωση γιατί το βρέφος μας είχε σοβαρό γενετικό πρόβλημα το οποίο του έδινε 50% πιθανότητες να ζήσει…».

«Παρόλο που ο γιατρός εδώ στο Ισραήλ μου εξήγησε ότι πρόκειται για σοβαρό ελάττωμα με χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης, ένιωσα ότι ήθελα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη και να παλέψω για τη ζωή του μωρού», είπε η μητέρα.

«Εξαιτίας της ασφάλειας που ένιωσα.. είπα ότι έπρεπε να γίνει η επέμβαση. Λόγω της εμπειρίας του, είχα καλό προαίσθημα ότι θα έκανε τα πάντα για να πετύχει η επέμβαση..», συμπλήρωσε.

Ο σκοπός της χειρουργικής επέμβασης ήταν να αντιμετωπιστεί το γενετικό ελάττωμα που ονομάζεται διαφραγματοκήλη. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Rabin από τον Δρ Yuval Gielchinsky.

«Η διαφραγματοκήλη είναι ένα γενετικό ελάττωμα που παρατηρείται σε μία από κάθε 5.000 γεννήσεις», εξήγησε ο Δρ. Gielchinsky».

«Σήμερα υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια ενδομήτρια χειρουργική επέμβαση, η οποία γίνεται σε πολλά κέντρα σε όλο τον κόσμο… το ζητούμενο της επέμβασης είναι να δώσει καλύτερη ανάπτυξη των πνευμόνων σε σημείο που τα μωρά μπορούν να αναπνεύσουν μετά τη γέννηση», είπε ο γιατρός.

Πηγή: sigmalive.com