Γενικά Θέματα

Ποιοι Άγιοι προστατεύουν τους καρκινοπαθείς και ποια είναι η ειδικότητα του καθενός

7 Δεκεμβρίου 2022

Ποιοι Άγιοι προστατεύουν τους καρκινοπαθείς και ποια είναι η ειδικότητα του καθενός

Ο καρκίνος θερίζει και δεν είναι ένας, υπάρχουν σήμερα σχεδόν 200 είδη καρκίνου και ο καθένας έχει τη δική του ιατρική αντιμετώπιση. Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι θανατηφόροι, ούτε μεταστατικοί. Το όνομα της πάθησης καρκίνος οφείλεται στο Ιπποκράτη. Ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τη νόσο και προσπάθησε να την περιγράψει. Την ονόμασε «καρκίνο» παρομοιάζοντας μορφολογικά τη νόσο με την εικόνα του κάβουρα. Η λέξη καρκίνος σημαίνει «κάβουρας».
Η νόσος του καρκίνου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στον άνθρωπο μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ένας στους τρείς Ευρωπαίους θα διαγνωσθεί να πάσχει από καρκίνο, κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του, ενώ ένας στους τέσσερεις νοσούντες θα πεθάνει εξαιτίας του καρκίνου.

Και τι να κάνουμε; Εννοείται να αποταθούμε στους επιστήμονες που έχουν τα κατάλληλα εργαλεία, φαρμακευτικά και χειρουργικά, για να αντιμετωπίσουν τη νόσο. Όμως αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Χρειάζεται μεγάλη πίστη, καρτερία, υπομονή και πάνω από όλα προσευχή. Μια δυνατή προσευχή στους Αγίους που προστατεύουν τους καρκινοπαθείς. Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ