Γενικά Θέματα

Στο Φανάρι ο Μάριος Θεμιστοκλέους

16 Δεκεμβρίου 2022

Στο Φανάρι ο Μάριος Θεμιστοκλέους

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε xuew, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ιατρό – νευροχειρουργό και Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδος, μαζί με την κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη.

Την ίδια ημέρα την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη κ. Julie Eadeh, η οποία είναι Ορθόδοξη.

Η κ.Eadeh έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα της ζωής της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, για την περί αυτήν Ομογένεια, αλλά και για το ευρύτερο Ορθόδοξο ποίμνιο στην Τουρκία.

Προηγουμένως, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος την ενημέρωσε για την ιστορία του και για τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Η επιστροφή από το Abu Dhabi

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την παραμονή του στο Abu Dhabi, συναντήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου 2022, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Η.Α.Ε. Σεΐχη Saif bin Zayed al Nahyan, με τον οποίο έχει φιλική σχέση από ετών, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Την Τετάρτη, νωρίς το απόγευμα, ο Πατριάρχης με την συνοδεία του, επέστρεψαν με αεροσκάφος της εταιρείας Etihad στην Πόλη, όπου τον υποδέχθηκε ο Επίτροπός του Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

Διαβάστε επίσης: 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη

Ο Oικουμενικός Πατριάρχης για την καταστροφή του περιβάλλοντος που δεν συμβαδίζει με την πίστη στο Θεό