Γενικά Θέματα

Νέος Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

2 Φεβρουαρίου 2023

Νέος Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Νέος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταµασού και Ορεινής διορίστηκε σήµερα, µε απόφαση του Πανιερωτάτου Ποιµενάρχου, Ταµασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, σε διαδοχή του μέχρι πρότινος πρωτοσυγκελεύοντος Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουµενικού Θρόνου Θεοδώρου Στυλιανού, κληρικού σεμνού και αξιοπρεπούς, ο οποίος εδαπάνησε εαυτόν στην διακονία της Μητροπόλεως Ταµασού, παρά ταύτα όμως υποχρεούται να επιστρέψει, υπό την ιδιότητα του καθηγητού, στη Μέση Εκπαίδευση.

Ο π. Διονύσιος Κοπτίδης, γεννήθηκε στην Ανθούπολη το 1985. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, µμεταπτυχιακός απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Φριβούργου της Ελβετίας και του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών του Σαµπεζύ, τυγχάνων υπότροφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης, είναι επί πτυχίω φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και υποψήφιος διδάκτορας της ίδιας σχολής κατόπιν προτροπής και υποτροφίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου.

Από τον Πανιερώτατο Ποιμενάρχη µας εκάρη Μοναχός στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας του Κύκκου, στις 17 Δεκεµβρίου 2011· Xειροτονήθηκε Διάκονος, στις 24 Δεκεµβρίου 2011 και Πρεσβύτερος στις 06 Μαΐου 2013, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Δευτεράς. Έλαβε το οφίκιο του Αρχιµανδρίτου και της πνευµατικής πατρότητος την 21ην Δεκεµβρίου 2014.
Είναι επίσης προϊστάµενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόµου στην Λακατάµια.

ope.gr