Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

H Μονή Βατοπαιδίου δίπλα στους πολύτεκνους της Μητροπόλεως Βεροίας

7 Φεβρουαρίου 2023

H Μονή Βατοπαιδίου δίπλα στους πολύτεκνους της Μητροπόλεως Βεροίας

Την στήριξή της για ακόμη μία φορά προς την πολύτεκνη οικογένεια έδειξε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βραβεύοντας πολύτεκνες μητέρες στη Βέροια.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό των πολυτέκνων οικογενειών αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εκπροσώπησαν στην εκδήλωση, οι Ιερομόναχοι Τιμόθεος και Γεννάδιος ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Γέροντα Εφραίμ στους πολύτεκνους και αναφέρθηκε στον σπουδαίο και αναγκαίο ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία οι πολύτεκνες οικογένειες για την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το πρωί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εορταστική εκδήλωση για τη Μητέρα και την πολύτεκνη οικογένεια, την οποία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας, με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου αλλά και της εορτής των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών.

Την εκδήλωση άνοιξε βυζαντινός χορός, ο οποίος έψαλε επίκαιρους ύμνους υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Ζερδαλή, ενώ η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Προμηθέας» ερμήνευσαν τραγούδια για τη μητέρα υπό τη διεύθυνση της κ. Ελυθερίας Ματσεντίδου.

Πηγή: iellada.gr