Γενικά Θέματα

Υποδοχή τιμίου Λειψάνου Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτου στη Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

14 Φεβρουαρίου 2023

Υποδοχή τιμίου Λειψάνου Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτου στη Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη υποδέχθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μινής Βατοπαιδίου μαζί με την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Ιερομόναχος π. Νήφων Κατουνακιώτης, το οποίο θα παραμείνει εσαεί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προς αγιασμό και προσκύνηση των πατέρων και των προσκυνητών.

Της κατανυκτικής τελετής προέστη ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος. Κατά την διάρκεια της δέησης στο Καθολικό της Μονής ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία για την Μονή, τονίζοντας την ιδιαίτερη πνευματική σχέση του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη με τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στην ευλογία που επεφύλαξε η Παναγία να βρίσκεται στην Μονή κατά την ημέρα αυτή.

Ο Ιερομόναχος π. Νήφων Κατουνακιώτης αναφέθηκε στην παράδοση του τεμαχίου του ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη. Ο π. Νήφων αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του Οσίου Δανιήλ και ιδιαίτερα σε στιγμές του βίου του που συνδέονται με την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, καθώς ο Όσιος επί μία πενταετία ασκήθηκε στην Μονή, όπου συνέβη η θαυματουργική θεραπεία του από τον κολικό νεφρού που τον ταλαιπωρούσε συχνά.

Πηγή: vatopedi.gr