Γενικά Θέματα

Αρχίζουν τα έργα στη νέα φοιτητική εστία της Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία

22 Φεβρουαρίου 2023

Αρχίζουν τα έργα στη νέα φοιτητική εστία της Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία

Έτοιμη να φιλοξενήσει φοιτητές θα είναι σε 16 μήνες, με βάση τον σχεδιασμό, η φοιτητική εστία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Λευκωσία.

Πρόκειται για 13 δωμάτια, τα οποία θα στεγάσουν φοιτητές προσφέροντας τους όλες τις ανέσεις και βγάζοντας τους από τη δύσκολη θέση της πληρωμής υψηλού ενοικίου.

Μετά τις υπογραφές μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Πολεοδομίας, πλέον το έργο κόστους €1.150.000, το οποίο υπενθυμίζεται χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», μπήκε σε πορεία υλοποίησης, αναφέρει το cyprustimes.com.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το όλο έργο είναι συνολικού εμβαδού 410 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από διατηρητέα και νέα οικοδομή οι οποίες θα συνδεθούν. Θα υπάρχουν συνολικά 13 δωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, χώρος εστίασης, βοηθητικοί χώροι και αυλή με καθιστικά.

Σε ό, τι αφορά το κάθε στούντιο, θα έχει εμβαδόν 15 τετραγωνικά, θα περιλαμβάνει γραφείο, βιβλιοθήκη, ντους και αποχωρητήριο. Το έργο ανέλαβε η αρχιτέκτονας Πωλίνα Αντωνιάδου Κοκκίνου.