Γενικά Θέματα

ΖΩΝΤΑΝΑ: Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρό Γερμανό

23 Φεβρουαρίου 2023

ΖΩΝΤΑΝΑ: Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρό Γερμανό

Το “ύστατο χαίρε” στον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρό Γερμανό λένε αυτή την ώρα κλήρος, τοπικές αρχές και λαός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου. Της Εξοδίου ακολουθίας προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Συγχοροστατούν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών το βράδυ της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου συνεπεία προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η αναγγελία της εκδημίας του μακαριστού κυρού Γερμανού, ο οποίος διαποίμανε επί 41 χρόνια την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος την οποία εκπροσώπησε όποτε του ζητήθηκε σε διάφορες περιστάσεις. Από χθες εκατοντάδες ήταν οι πιστοί ο οποίοι συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν τον σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη ενώ σε ένδειξη τιμής οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια του Πύργου. Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον διάδοχο του κυρού Γερμανού, Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο.

Τιμητικό άγημα του στρατού είναι παρατεταγμένο στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού. Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας πεζή θα ακολουθήσουμε τον οδό Γερμανού προς το Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων Πύργου, όπου θα γίνει ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αειμνήστου Μητροπολίτου.

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην Ηλείας Γερμανού

Ηλείας Γερμανός: 41 χρόνια έργο – παρακαταθήκη σε Εκκλησία και Ελληνικό λαό

Μητρόπολη Ηλείας: “Στο Επουράνιο Θυσιαστήριο ο Πνευματικός μας Πατέρας” – Σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι το σκήνωμα του μακαριστού Γερμανού

Μεσίστιες οι σημαίες στην Αμαλιάδα – Ψήφισμα από τον Δήμος Ήλιδας για τον μακαριστό πρώην Ηλείας Γερμανό

Μητρόπολη Ηλείας: “Στο Επουράνιο Θυσιαστήριο ο Πνευματικός μας Πατέρας” – Σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι το σκήνωμα του μακαριστού Γερμανού

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού πρώην Ηλείας Γερμανού – Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες – Μεσίστιες οι σημαίες (ΦΩΤΟ)

ope.gr