Γενικά Θέματα

Μπουκόμπας Χρυσόστομος σε νέο κληρικό: Να τιμήσεις την ιερωσύνη σου

14 Μαρτίου 2023

Μπουκόμπας Χρυσόστομος σε νέο κληρικό: Να τιμήσεις την ιερωσύνη σου

Το διήμερο 11-12 Μαρτίου ο κατηχητής Αυγουστίνος από την Μιγγίνα, αξιώθηκε να λάβει το πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και να αναλάβει εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Σογκαμπέρε. Ήταν η ανταμοιβή στην πιστότητα και υπομονή που έκανε για 17 χρόνια από τότε που τελείωσε την Ιερατική Σχολή του Κασίκιζι.

Πίστευε, κατηχούσε και περίμενε. Το Σεπτέμβριο του 2022 ο εφημέριος και πνευματικός του πατέρας π. Αθανάσιος τον έστειλε στο Σεμινάριο που ίδρυσε η Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, με την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.  Ο Αυγουστίνος έδειξε ζήλο και πρόοδο στο Σεμινάριο και ο Επίσκοπος τον επέλεξε για ποιμένα του Σογκαμπέρε και Κιλεγκέτι.

Η χαρά ήταν μεγάλη και η συμμετοχή των Ορθοδόξων πολύ εκδηλωτική και στην Θεία Λειτουργία, όπου έγινε η χειροτονία και στην γιορτή με την συμμετοχή 6 χορωδιών νεολαίας. Αμιλλώντο ποιος θα δείξει περισσότερη χαρά για την πρόοδο αυτή της Ορθοδοξίας με την χειροτονία των 5 νέων Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κυέρουας.

Ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον νέο κληρικό να τιμήσει την ιερωσύνη, που έλαβε, αλλά και το όνομα του μεγάλου Αγίου Πατέρα της Αφρικής Αγίου Αυγουστίνου.

Στον Ιερό Χρυσόστομο αφιερωμένη η νέα ενορία στη Bogomora

Σε άλλα νέα από την Επισκοπή Μπουκόμπας στον Ιερό Χρυσόστομο είναι αφιερωμένη η νέα ενορία στη Bogomora στα σύνορα με την Ουγκάντα.

Πρώτη χαρά τους η βάπτιση τους πριν 6 μήνες στη Bogomora των πρώτων 200 χριστιανών. Δεύτερη χαρά τους η αφιέρωση της Ενορίας τους στον Άγιο Ιωάννου του Χρυσόστομο., αφού Χρυσόστομος ο Επίσκοπος τους, Χρυσόστομος και ο Εφημέριος τους. Τρίτευσε η χαρά τους, με την αγορά του οικοπέδου, όπου θα στεγασθεί η Ενορία.

Αυτή την πολλαπλή χαρά τους την έδειξαν με την υποδοχή στον Επίσκοπο τους και την συμμετοχή τους στην τέλεση του αγιασμού στο οικόπεδο, που αποκτήθηκε για την ανέγερση του Ναού.

 

ope.gr