Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Ο Πολιτικός Επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης σήμερα στον pemptousia.fm και την εκπομπή “Πνευματικοί Αντίλαλοι”

14 Μαρτίου 2023

Ο Πολιτικός Επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης σήμερα στον pemptousia.fm και την εκπομπή “Πνευματικοί Αντίλαλοι”

Ακούστε σήμερα στις 19:00 στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας την εκπομπή «Πνευματικοί Αντίλαλοι», με προσκεκλημένο τον πολιτικό επιστήμονα Λευτέρη Κουσούλη.

Διεξοδικότερα ο Πάνος Αβραμόπουλος μιλά, με την ηθική αρωγή του μεγάλου μας πολιτειολόγου και διανοουμένου Λευτέρη Κουσούλη :

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, για την ξεχωριστή θέση του τραίνου στην εκπόρευση της ελληνικής κοινωνίας στον 20-ο αιώνα, αφότου το εφήρμοσε ο μεγάλος μας κοινωνικός μεταρρυθμιστής Χαρίλαος Τρικούπης, η οποία το κατέστησε το πιο δημοφιλές μεταφορικό μας μέσο.

Για την συμβολή του τραίνου στην κοινωνική και οικονομικής ανάπτυξη, αφού με την πελώρια μεταφορική του ικανότητα, αποτέλεσε τον ιμάντα μεταφοράς του εξαγωγικού μας εμπορίου, στα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα μας, του «μαύρου χρυσού»-σταφίδας και της γλυκορίζης.

Για τις μεγάλες θεσμικές ευθύνες της πολιτείας διαχρονικά από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, που το μετέτρεψε σε άθυρμα του πελατειακού κράτους.

Αλλά και για τις ηθικές οφειλές μας ως συνειδητοί πολίτες, να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι ως προς τις ευθύνες και την κριτική στάση μας, για να λειτουργήσουν τα αγαπημένα μας τραίνα, με ορθοέπεια και αυτοδυναμία και πέρα από εξωθεσμικές παρεμβάσεις, που υποβάθμισαν και ευτέλισαν το ρόλο και την αξία τους, στην ελληνική κοινωνία.