Γενικά Θέματα

Στο Πατριαρχείο Αντιοχείας μεταβαίνει Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας

20 Μαρτίου 2023

Στο Πατριαρχείο Αντιοχείας μεταβαίνει Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας θα επισκεφθεί από αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στον Λίβανο όπου θα παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για τους σεισμόπληκτους της Συρίας.
Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Κατά την παραμονή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που άφησε πίσω του περισσότερους από 48.000 χιλιάδες νεκρούς σε Τουρκία και Συρία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εξέφρασαν την αδελφική συμπαράσταση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Αντιοχείας στα όρια των οποίων σημειώθηκε η ισχυρή σεισμική δόνηση.

Η Εκκλησία της Ελλάδος κάλεσε τον πιστό λαό του Θεού να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που απηύθυνε για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική με ενορίες και Μητροπόλεις να συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους εμπερίστατους αδελφούς. Μετά τις συντονισμένες ενέργεις της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ με τους αρμόδιους φορείς όλα πλέον είναι έτοιμα με την Συνοδική Αποστολή να αναχωρεί για το Παλαίφατο Πατριαρχείο αύριο, Τρίτη 21 Μαρτίου.

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύει μεταξύ άλλων στο ταξίδι του στον Λίβανο ο Συνοδικός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ο οποίος είναι και Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ της 166ης Συνοδικής Περιόδου.

Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.