Γενικά Θέματα

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίθεση στο θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή

24 Μαρτίου 2023

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίθεση στο θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή

Τη συμπαράστασή του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο για την επίθεση που έκαναν ακραίοι Ισραηλινοί στο θεομητορικό μνήμα της Παναγίας στη Γεσθημανή, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος καταδίκασε το γεγονός.

“Με θλίψη και αγωνία έμαθα για την επίθεση Εβραίων ριζοσπαστών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας στον Τάφο της Θεοτόκου, για την επίθεση στον ιερέα και την απόπειρα τραυματισμού του Μητροπολίτη Ελενοπόλεως Ιωακείμ η οποία έγινε την Εβδομάδα του Σταυρού. Καταδικάζοντας σθεναρά αυτό το έγκλημα, εκφράζω τη συμπαράστασή μου και την αδελφική συμπαράσταση στον Μακαριώτατο”, αναφέρεται στην επιστολή.

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο ειρήνη για την Αγία Πόλη, δύναμη και ευημερία στο θεοσώστο ποίμνιό του.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, από την πλευρά της, θα συνεχίσει «να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσει όλους τους Χριστιανούς στους Αγίους Τόπους και, κυρίως, τα παιδιά της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας στην επίσημη ενημέρωσή του: “στην επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο Πατριάρχης Μόσχας, μοιράστηκε επίσης τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία «έχει εισέλθει σε μια πιο δύσκολη περίοδο διώξεων»”.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση ακραίων την ώρα της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή – Καταγγελία από το Πατριαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΔΣΟ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή