Γενικά Θέματα

Προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

27 Μαρτίου 2023

Προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Συνεχίζεται το προεκλογικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά. Ο Τούρκος Πρόεδρος καυχάται ότι “έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί” και προσθέτει ότι “σπάσαμε τα δεσμά και την ανοίξαμε και πάλι σαν ιερό βιβλίο”.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι παιχνίδι Ερτνογάν συνεχίζεται εις βάρος του παγκόσμιου μνημείου της Ορθοδοξίας το οποίο από τον Ιούλιο του 2020 άλλαξε καθεστώς και λειτουργεί εκτός από μουσείο και ως τζαμί.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην τελευταία ομιλία του δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή, έδειξε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας του.

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια. Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο”, δήλωσε.