Κοινωνιολογικά (κρατική & εκκλησ, πρόνοια και οικογενειακά θέματα)

Μαμά αφαιρεί το μακιγιάζ από κούκλες και τις ξαναντύνει για να μοιάζουν με κανονικά κopίτσια

30 Μαρτίου 2023

Μαμά αφαιρεί το μακιγιάζ από κούκλες και τις ξαναντύνει για να μοιάζουν με κανονικά κopίτσια

Πόσο πιο όμορφες είναι οι δικές της κούκλες!

Πόσες φορές, καθώς χαζεύουμε παιχνίδια, δεν έχουμε αναρωτηθεί αν οι κούκλες που προορίζονται για τις κόρες μας δεν είναι λίγο πιο… φτιασιδωμένες απ’ ότι χρειάζεται;

Και ταυτόχρονα, λίγο πιο «ψεύτικες» και υπερβολικά εναρμονισμένες με συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς που μόνο καλό δεν έχουν κάνει στις γυναίκες και ειδικά στα έφηβα κopίτσια.

Ίσως αυτό να σκέφτηκε και αυτή η γυναίκα από την Αυστραλία όταν είδε μια συλλογή από κούκλες bratz σε ένα παλιατζίδικο κι αποφάσισε να τις πάρει και να τις κάνει πιο… αληθινές!

«Αυτές οι κούκλες προέρχονται από παλιαζίδικα της Τασμανίας, όπου τις είχαν παρατήσει. Έτσι, “επέλεξαν” να αλλάξουν στιλ κι από γκλαμουράτες να γίνουν πιο γήινες.

Εγώ αναλαμβάνω να τις ξαναβάψω και να φτιάξω τα παπούτσια τους, ενώ η μαμά μου πλέκει τα ρούχα τους», λέει η Σινγκ περιγράφοντας με λίγα λόγια την κεντρική ιδέα και τη διαδικασία της.
Συνεχίζοντας σημειώνει πως εκείνη και οι αδερφές της μεγάλωσαν παίζοντας με χειροποίητα ή μεταχειρισμένα παιχνίδια που συχνά έπρεπε να επιδιορθώσουν ή να μεταποιήσουν. Από εκεί πηγάζει και η αγάπη της γι’ αυτό που κάνει και η ανάγκη της, ίσως, να δώσει σ’ αυτές τις παρατημένες κούκλες μια «δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», όπως λέει.

 

Πηγή: boredpanda.com, mama365