Γενικά Θέματα

Ελλάδα και Κύπρος ανησυχούν για το κύμα βίας στην Ιερουσαλήμ – Ζητούν άμεση αποκλιμάκωση

6 Απριλίου 2023

Ελλάδα και Κύπρος ανησυχούν για το κύμα βίας στην Ιερουσαλήμ – Ζητούν άμεση αποκλιμάκωση

Μετά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Κυπριακό εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κύμα βίας και τις προκλητικές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ.

Το Κυπριακό ΥΠΕΞ εκφράζει την ανησυχία του και για την αδιάκριτη ρίψη ρουκετών από τη Γάζα παροτρύνοντας όπως υπάρξει συγκράτηση και άμεση αποκλιμάκωση.
Σε ανάρτησή του στο Twitter το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Ανησυχούμε για το κύμα βίας και τις προκλητικές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ καθώς και για την αδιάκριτη εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα. Παροτρύνουμε όπως υπάρξει συγκράτηση και άμεση αποκλιμάκωση».

 

Προσθέτει πως «είναι αναγκαίο να υπάρξει πλήρης σεβασμός στο στάτους κβο των Ιερών Τόπων, σύμφωνα με τον ειδικό ρόλο της Ιορδανίας».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ελλάδα, επιλσης καταδίκασε το ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα
Την στήριξη της Ελλάδας στο σημαντικό εθνικό έργο της διαφύλαξης και ανάδειξης των Ιερών Προσκυνημάτων στην Αγία Γη εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος στην Ιερουσαλήμ, κ. Ευάγγελος Βλιώρας, προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

Ο κ. Βλιώρας παρέστη στον εορτασμό των ονομαστηριών του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή που ακολούθησε στην αίθουσα του Θρόνου.
Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ο Γενικός Πρόξενος εξέφρασε την ομόπνοη συμπαράσταση της Πατρίδας μας προς το Πατριαρχείο, ιδιαίτερα, μέσα στο τρέχον κλίμα γιγάντωσης της μισαλλοδοξίας, καταδικάζοντας, απερίφραστα, την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή, όπως και το δυστυχώς ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα.

Kεντρική φωτό:ΑP

Διαβάστε επισης:

Η Ελλάδα καταδικάζει το ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα