Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κεφτεδάκια αλάδωτα με διάφορα λαχανικά

15 Απριλίου 2023

Κεφτεδάκια αλάδωτα με διάφορα λαχανικά

1442-mpiftekia-laxanikon-by-miss-piggyΥλικά για 5-6 μερίδες
Λαχανικά κατεψυγμένα 2 κιλά (σαλάτα καλαμποκιού)
Πατάτες 5 μέτριες
Ταχινόζουμο 3 κούπες
 Καρότα 3 μέτρια
Ψωμί ξερό άσπρο 6 φέτες μόνο ψίχα
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Βασιλικό ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι
Πράσα 2 ψιλοκομμένα
Μαϊντανό 1 ματσάκι
Άνηθο 1 ματσάκι
Κρεμμύδια 3 μέτρια
Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
Κέτσαπ 2 κουταλιές της σούπας
Κύμινο 1 /2 κουταλάκι του γλυκού
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν-πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κατόπιν τις βράζουμε για 15 λεπτά και μόλις βράσουν, τις λυώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Αχνίζουμε για 5-10 λεπτά και τα κατεψυγμένα λαχανικά και εκτελούμε τη συνταγή μας ως έξης:
Σε μία απλωτή λεκάνη βάζουμε τις 3 κούπες ταχινόζουμο με όλα τα υλικά μαζί. Το ψωμί το βρέχουμε σε χλιαρό νερό και το στίβουμε με τα χέρια μας. Ζυμώνουμε  όλο αυτό το μείγμα καλά μέχρι να ενωθεί. Το πλάθουμε σε
κεφτεδάκια στρόγγυλα ή μακρόστενα αλείφοντας τα χέρια μας με λίγο ταχινόζουμο για να μην κολλάει η ζύμη. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Κάτω στο ταψί μ’ ένα πινέλο βάζουμε λίγο λάδι από το ταχινόζουμο. Τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας τα με πουρέ, πατάτες φούρνου, ρύζι, αγγουράκι τουρσί, ελιές ξυδάτες, ντομάτες και καλοκαιρινά ή χειμωνιάτικα λαχανικά.
Πηγή: stamoulis.gr