Γενικά Θέματα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τον τορπιλισμό της ενότητας Ελλάδας και Κύπρου από την Τουρκία

20 Απριλίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τον τορπιλισμό της ενότητας Ελλάδας και Κύπρου από την Τουρκία

Ανήμερα της εορτής του Πάσχα, ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος έστειλε τις ευχές και τα μηνύματά του στους απανταχού Έλληνες μέσα από τη «Φωνή της Ελλάδος».

Καταρχάς, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία του μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου για την Κύπρο, η οποία για 49η χρονιά εορτάζει το Πάσχα με συγκρατημένη χαρά, καθώς οι ναοί των σκλαβωμένων περιοχών μας παραμένουν βουβοί και οι μισοί κάτοικοι του νησιού πρόσφυγες.

Ο Μακαριώτατος ανέλυσε, επίσης, τους σοβαρότατους κινδύνους, τους οποίους διατρέχει ο ελληνισμός, εξαιτίας του ακόρεστου τουρκικού επεκτατισμού, των μηχανευμάτων της Τουρκίας για τορπιλισμό της ενότητας Κύπρου και Ελλάδος και των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, οι οποίες αλλοιώνουν προοδευτικά τον δημογραφικό χαρακτήρα και των ελεύθερων περιοχών και δημιουργούν μια δυνητική πέμπτη φάλαγγα.

Επιπλέον, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέφρασε τον βαθύ προβληματισμό του για την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, την οποίαν τηρεί η Ευρώπη έναντι της Κύπρου και της Ουκρανίας και υπέδειξε τους τρόπους, με τους οποίους η Μεγαλόνησος οφείλει να διεκδικήσει τη διεθνή προσοχή που της αναλογεί και να οδεύσει προς την οδό της Αναστάσεως.

Τέλος, εξήρε το σθένος των εγκλωβισμένων μας και τη σημασία της παραμονής τους στις εστίες τους, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες.