Γενικά ΘέματαΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΠολυμέσα - Multimedia

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Μέσα στην Εκκλησία βρίσκει κανείς αυτό που του λείπει» (ΒΙΝΤΕΟ)

27 Απριλίου 2023

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Μέσα στην Εκκλησία βρίσκει κανείς αυτό που του λείπει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος επιτυγχάνει όταν βρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ στο Ψηφιακό Αρχονταρίκι που διοργάνωσε την Τρίτη 25 Απριλίου το διαδικτυακό περιοδικό «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ».

 

Παρακάτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ:

«Η Εκκλησία είναι μία και μέσα στην Εκκλησία βρίσκει κανείς αυτό που του λείπει, διότι ο άνθρωπος είναι πνευματική οντότητα και του λείπει κάτι το πνευματικό. Διότι δεν ευτυχεί ο άνθρωπος με το να έχει κάτι υλικό ή με το να ασχοληθεί με τον εγκέφαλό του και να μελετήσει, να ερευνήσει και να γράψει.

Δεν είμαστε αντίθετοι με αυτά, αλλά δυστυχώς σήμερον ο δυτικός άνθρωπος έβαλε μερικά πλαίσια τα οποία είναι λανθασμένα και θεώρησε επιτυχία του ανθρώπου το να προοδεύσει στις σπουδές. Τώρα αν δεν έχεις το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής τίποτα δεν είναι. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις Μεταπτυχιακό, και το Μεταπτυχιακό τώρα δεν είναι τίποτα. Χρειάζεται Διδακτορικό. Όλα αυτά υπάρχουν και δεν είμαι εναντίον.

Αλλά όμως είμαι εναντίον της απολυτοποίησης αυτού του τρόπου ζωής, ώστε δήθεν ο άνθρωπος, κατά αυτούς τους κύκλους, έτσι επιτυγχάνει. Δεν επιτυγχάνει. Πότε επιτυγχάνει ; Εάν πράγματι βρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος».