Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΗμερολόγιο ΕκδηλώσεωνΠολυμέσα - Multimedia

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Παναγία “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος

2 Μαΐου 2023

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Παναγία “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος

Να υποδεχθεί την ιερά εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” ετοιμάζεται η Αθήνα καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αυτό πνευματικό γεγονός για την πρωτεύουσα ξεκίνησε. Η υποδοχή αναμένεται να λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη 3 Μαϊου, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Αναλυτικότερα, η υποδοχή θα λάβει χώρα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Η Ιερά Εικόνα θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μοναχών του Αγίου Όρους και θα παραμείνει προς προσκύνηση των πιστών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών από τις 3 έως και τις 15 Μαΐου.

Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα τω ιερών ακολουθιών είναι αναρτημένο σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η ιερά εικόνα φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους ενώ η τελευταία της έξοδος από το Άγιον Όρος ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Κομοτηνή.

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα υποδέχεται το Άξιον Εστί – Η ιστορία της θαυματουργής εικόνας