Γενικά ΘέματαΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Κυπριανού Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ)

2 Μαΐου 2023

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Κυπριανού Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ)

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του νεαρού Κυπριανού Παπαϊωάννου, οποίος το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου βρισκόταν στη φονική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τέλεσε σήμερα το πρωί στο Αυγόρου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

  • Φωτορεπορτάζ: Χρίστος Σαμάρας
    Κάλυψη: Ανδρέας Κίτσης

Ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κύπρο, μετέβη στο γεμάτο από λουλούδια, φωτογραφίες και μηνύματα μνήμα και ανέπεμψε δέηση προς τον Αναστάντα Κύριο όπως κατατάξει την ψυχή του νεαρού, ο οποίος σπούδαζε νομική στο Α.Π.Θ., μεταξύ των δικαίων. Τον Γέροντα συνόδευε, μεταξύ άλλων, ο π. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, κατά σάρκα πατέρας του εκλιπόντος Κυπριανού, ο οποίος τις δύσκολες ώρες του τραγικού συμβάντος είχε συγκινήσει με τα λόγια του.

Ομιλία στο Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου

Το Γυμνάσιο Ξυλοτύμπου επισκέφθηκε ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει επισκεφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Μετά από αίτημα των μαθητών του Γυμνασίου ο Αγιορείτης Γέροντας στο πλαίσιο της επίσκεψής του μίλησε στους μαθητές για το Άγιο Όρος και τις εμπειρίες στο περιβόλι της Παναγίας ενώ αναφέρθηκε στην πρόοδό τους η οποία πρέπει να είναι όχι μόνο πρόοδος στη μόρφωση αλλά και πνευματική.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Η μνήμη επέστρεψε στην κατεχόμενη γη – Φόρος τιμής στους πεσόντες και αγνοουμένους Περιστερωνοπηγιώτες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κύπρος-Φωτορεπορτάζ: Μνημείο για τους αγνοούμενους Περιστερωνοπηγιώτες

Κύπρος-Φωτορεπορτάζ: Τέλεση εθνικού μνημοσύνου για τους αγνοούμενους Περιστερωνοπηγιώτες