Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)Πολυμέσα - Multimedia

10 φράσεις των γονιών που διαλύουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού

17 Μαΐου 2023

10 φράσεις των γονιών που διαλύουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού

Χωρίς δόλο αλλά από απόγνωση, άγνοια ή αφέλεια φίλη/ε γονέα ανακυκλώνεις βιωματικά τις φράσεις που άκουγες κι εσύ ως παιδί στο σπίτι μπας και περάσεις τη γραμμή σου (όπως κάποτε οι δικοί σου γονείς). Ό,τι κι αν κρύβεται από πίσω το μόνο σίγουρο είναι πως αυτές οι 10 φράσεις ρίχνουν αποφασιστική κλωτσιά στην αυτοπεποίθηση του παιδιού.

Οι 10 ατάκες που πληγώνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού είναι τόσο ύπουλες και συνηθισμένες. Είναι το ranking ενός τόσο προφανή υποβιβασμού στα συναισθήματα και τη νοημοσύνη του. Αυτά καλό είναι να μην λέγονται γιατί η αυτοπεποίθηση αποτελεί ένα asset που το κουβαλάμε μια ζωή και επηρεάζει τα πάντα.

10 φράσεις που καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού: Ατάκες επεισοδίου
«Νο1 προδιαγεγραμμένα αποτυχημένη φράση αυτό το “σταμάτα να κλαις”. Έχει σταματήσει ποτέ παιδί να κλαίει επειδή του το ζητάει ο γονιός»;

Με τόσες διατροφικές διαταραχές εκεί έξω, το «μην το φας γιατί θα παχύνεις» είναι μία ατάκα που μπορεί να κοστίσει.

«Το “δεν έχεις τίποτα” είναι μία φράση που καταστρέφει την αυτοπεποίθηση του παιδιού γιατί αμφισβητεί τον πόνο και τη στεναχώρια του. Δεν το δυναμώνεις, δεν το πεισμώνεις, του τη σπας».

Το «μα καλά χαζό είσαι;» είναι αδιανόητα προσβλητική φράση. Δεδομένο θα μου πεις, αλλά η χαζομάρα των μεγάλων δεν έχει εκλείψει.

Πηγή: ladylike.gr